Hoplandsmarka, Austrheim

Hoplandsmarka, Austrheim

4. august, 2016.

På veninnebesøk i Austrheim føl det ofte med ein liten tur på nye stiar, og i dag tok eg og Wenche turen i Hoplandsmarka. Endeleg eit lite glimt av sol, og opplett vêr må jo og nytast så best me kan.

IMG_1406

Turen starta frå Austrheimvegen,etter kyrkja og ikkje så langt frå Fosenstraumen, på vestsida av vegen. Tillaga p-plass og skilt med turinformajson og kart. Turen er og omtala i Opptur Hordaland ( 32-04); Hoplandskvernene og Fosenstraumen. Som venta var stien våt etter dagar og veker med regn, og kloppene bar preg av forfall og dårleg vedlikehald, men elles greitt å gå. Me gjekk via Langevatn og til Hoplandskvernene, restaurerte kvernhus ned ved sjøen. Flott og sjå, og interessant informasjon om plassen på tavler. Ein fin plass for ei utflukt til sjøkanten.

IMG_1407 IMG_1408

IMG_1410 IMG_1412

IMG_1414 IMG_1416

Etter å ha kikka litt rundt gjekk me stien vidare mot Fosenstraumen. Stien herifrå var lite brukt, og kunne trengt litt rydding av busker og kratt, men me fann no fram. Flott å gå langs sjøen innetter mot brua, med små gløtt av sol. Ein fin rundtur i Austrheim på 4 km. var gjennomført når me kom tilbake til bilen.

IMG_1417

Sopp eller keramikkfigur…:)

IMG_1418

IMG_1420 IMG_1421

IMG_1422

Fosenstraumbrua

 

No Comments

Post a Comment